Bebekli Yaşama Hazırlık

Bebekli Yaşama Hazırlık
Hamilelik sürecini kolaylaştırmak ve doğuma hazırlanmak kadar, doğumdan sonraki sürece de hazırlık yapmak önemli. Daha pozitif bir lohusalık deneyimi ve bebeğinizle ilk aylarınıza daha hazırlıklı olabilmek adına, bebekli yaşama hazırlık çalışmasından faydalanabilirsiniz.
İlk aylarda bebeğinizin ihtiyaçlarını ve huylarını keşfederken, bazı temel konulara önceden hazırlanmış olmak, tedirginliğinizi azaltacak ve bebeğinizle geçirdiğiniz keyifli zamanları daha verimli hale getirecek.
Bebekli Yaşama Hazırlık Çalışması Ne İşe Yarar ?
Emzirme ve bebek bakımı konusunda pek çok pratik bilgiler edinmeniz mümkün. Anne ve baba adayları bu bilgileri edindikçe doğumdan sonraki ilk aylarda daha özgüvenli, daha rahat hissedebilirler. Aynı zamanda bebek bakımı ile ilgili beraber eğitim alan ebeveynler, bu süreçte birbirlerine daha iyi destek olabilirler.
Bebekli Yaşama Hazırlık Çalışmasında Neler Anlatılır?
Emzirme: Emzirmenin fizyolojisi, süt üretme mekanizması, deneyebileceğiniz emzirme pozisyonları, ihtiyaca yönelik emzirme teknikleri ile birlikte, emzirme döneminde karşılaşılabilecek yaygın problemlere pratik çözümler.
Süt: Anne sütü üretimi ne şekilde olur, anne sütü nasıl sağılır, sağılan süt nasıl saklanır ve tekrar ne şekillerde bebeğe verilebilir?
Lohusalık: Doğumdan sonraki yaklaşık 6 haftayı kapsayan lohusalık sürecinde annelerin ihtiyaçları, günlük bakımları, karşılaşabilecekleri problemler ve bu olası problemlere pratik çözümler.
Bebek: Doğumdan sonra bebeğinizin ilk dakikaları, yeni doğan bebeğin özellikleri, günlük bakımları, bebek banyosu gibi uygulamalı bilgilerle beraber, bebek bakımında karşılaşılabilecek sorunlar, bebeklerdeki gaz sorunlarına çözümler ve bebek masajı uygulamaları.
Bebekli Yaşama Hazırlık Çalışmasına Ne Zaman Katılabilirim ?
Hamilelik döneminde ya da bebeğiniz olduktan sonra rahatlıkla bu eğitime katılabilirsiniz.
Bebekli Yaşama Hazırlık Çalışmasına Eşler de Katılabilir Mi?
Bu tür çalışmalarda babaların ve partnerlerin katılmasını özellikle teşvik ediyoruz. Birlikte bilgilenen ebeveynlerin bebek bakımı konusunda birbirine destek olması kolaylaşırken, sürecin bir parçası olduğunu hisseden babalar da daha pozitif bir yeni doğan tecrübesi edinmeyi kolaylaştırabilirler.
Bebekli Yaşama Hazırlık Çalışması Ne Kadar Sürer?
Eğitim süresi 1 tam gündür.