Rahimin yumuşak ve sıcak duvarlarıyla sarmalanan bebek artık iyice büyümüştür. Amniyotik sıvı ile dolu bu güvenli havuzda artık hareket edecek alan iyice azalmıştır. Bebek ve anne doğuma hazırlanıyorlardır. Bu iç dünyadan dış dünyaya geçiş yolculuğunda bebeğe ve bu süreçte anneye ve babaya destek veren doğum sağlığı ekibinin hem kadının bedenindeki doğurma becerisine & bilgeliğine güvenmesi hem de bebeğin bedenindeki doğma becerisi & bilgeliğine güvenmesi çok değerlidir.
Hareket terapisi bebeğin rahimdeki hareket ritimlerini ve hem bebeğin hem annenin doğum sürecindeki hareket ritimlerini kendi bedeninizde deneyimlemenize rehberlik eder. Bu 2 günlük deneyimsel eğitim, anne ve bebek ile kinestetik empati kurmanızı ve annelerin doğumda karşılaştıkları zorluklarla baş edebilmeleri için yeni kaynaklar sunmanızı sağlar.
Bu 2 günde aşağıdakileri keşfedeceğiz:
Bebeğin rahimdeki genel hareket örüntüsü
Bebeğin doğum ritmi
Organik rahim mimarisi ve bebeğin doğum dansı
Kinestetik empati becerisini geliştirme
Annenin doğum ritimleri
Anne ile olan ilişkiyi sözel olmayan yöntemlerle güçlendirmek
Doğum dalgalarıyla baş edebilmek için ses ve hareketin kullanımı
Bu eğitim sayesinde
Destek verdiğiniz hamilelerle daha derinden ve güçlü bir ilişki kuracaksınız.
Annelere doğum dalgalarıyla baş edebilmelerine destek olmak için yeni yöntemler öğreneceksiniz.
Annelerin beden farkındalığını geliştirebilmesi için yeni kaynaklar sunabileceksiniz.
Anneler ile bebeğin arasındaki bağın kuvvetlenmesini sağlayacaksınız.
Doğum sürecinin belirsizliğine rağmen akışta kalabilmeyi, sezgisel olarak anın içindeki ihtiyaçları fark edebilmeyi ve daha etkin cevaplar vermeyi öğreneceksiniz.
Bu eğitime kimler katılabilir?
Ebeler, Doğuma hazırlık eğitmenleri
Kadın doğum uzmanları, Yenidoğan çocuk doktorları,
Doğum psikologları, Doulalar, Doğum destekçileri,
Hemşireler, Fizyoterapistler vb. Doğum alanında çalışan sağlık profesyonelleri
Bu alanlarda eğitimi devam eden öğrenciler.
Eğitmen Elçin Akturan
Psikoterapist Elçin Akturan, Robert Kolej ve ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde Psikoloji Lisans Bölümü’nden mezun olmuştur. Maastricht Üniversitesi’nde Psikopatoloji Yüksek Lisansı okumuştur ve şu an tez aşamasındadır. İstanbul Tıp Fakültesi (İ.T.F.) Psikiyatri Bölümü’nde psikoterapist ve araştırma asistanı olarak çalışırken sanat terapisi ve dans hareket terapisi ile tanışmıştır. Daha sonrasında bu alanda birçok çeşitli kısa ve uzun süreli eğitimler almıştır ve Bilgi Üniversitesi’nde Dans-Hareket Terapisi Sertifika Programından mezun olmuştur. Ayrıca, İ.T.F.’de Sanat Psikoterapileri ve Rehabilitasyon Programı kapsamında ve daha birçok merkezde çeşitli popülasyonlarla birçok dans hareket grup terapisi yürütmüştür.
Son birkaç yıldır da dans hareket terapisini hamilelik ve doğum alanındaki ihtiyaçlara yönelik adapte etmiştir. Bu çalışmalarının sonucunda oluşturduğu hamilelere ve doğum sağlığı çalışanlarına yönelik beden odaklı atölyeleri farklı kurum ve merkezlerde gerçekleştirmiştir. “Otantik Doğumlar: Anne ve Bebeğin Doğum Ritmi” isimli eğitimini yurtiçinde ve yurtdışında uygulamaktadır. Bu eğitimlere dair teorik ve uygulamalı sunumları Milano’daki Avrupa Dans Hareket Terapisi 2016 senesi Konferansı, San Diego’daki Amerikan Doğum Öncesi ve Doğum Psikolojisi ve Sağlığı Derneği (APPPAH) 2017 Kongresi’nde gerçekleştirmiştir. Bu 2 günlük eğitimi, Letonya Dans Hareket Terapisi Derneği ortak organizasyonu sayesinde doğum sağlığı profesyonelleri ile Riga’da vermiştir.
Mesleğindeki güncel odağı, çocuk bekleyen anne-babalar ve doğum sağlığı çalışanlarının beden farkındalığı yoluyla otantik ve olumlu doğum hikayelerini arttırmaktır. Çalışma konuları doğumda ya da hamilelikte hareket empatisi geliştirmek, ses/şarkı kullanımı ile acı/ağrıyla baş etmek, annenin ve bebeğin bedenindeki doğum ritimlerine güvenmek; doğum öncesi hareket yoluyla bebek ve ailesi arası bağ kurmaktır. Doğum sağlığı çalışanlarına yönelik disiplinlerarası beden odaklı atölyelerinin yanı sıra kadınlar ile doğum öncesi ve doğum sonrasında bireysel psikoterapi ve grup beden odaklı atölyelerine devam etmektedir.
Erken kayıt indirimi 14 Nisan 2017 tarihine kadardır.
.